Timp preparare: Peste 3 ore

8 mai 2020

Croissante

Este prima dată când fac aceste croissante. Reţeta am găsit-o pe Youtube. Aluatul nu este unul complicat de pregătit, iar croissantele sunt crocante la exterior şi pufoase la interior.

28 martie 2020

Prăjitură Opera

Un deliciu!

9 septembrie 2015

Ghiveci de legume cu orez la Crock Pot

Slow cooker-ul şi-a îndeplinit şi cea de-a patra sarcină. De data asta un ghiveci de legume cu orez, o mâncărică gustoasă care poate fi mâncată ca tare sau însoţită de o friptură.

9 septembrie 2015

Musaca de Dorna la Crock Pot

A doua reţetă este adaptată modului de preparare la slow cooker-ul Crock Pot şi preluată din cartea ,,Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti,, a lui Radu Anton Roman.

9 septembrie 2015

Ciorbă de potroace la Crock Pot

Este prima reţetă din cele 5 pe care am fost provocată de către minunatul Bucătăraş.ro, să le pregătesc la minunata oală minune. Slow cooker-ul Crock Pot găteşte simplu, gustos şi sănătos. Datorită tehnicii de gătit, ingredientele îşi vor păstra vitaminele şi gustul. Ciorbele, tocăniţele şi deserturile delicioase [...]

10 mai 2015

Cheesecake cu ciocolată

După mult timp revin cu o reţetă nouă şi gustoasă. Este preluată din revista mea preferată GoodFood şi puţin modificată. Sper să vă placă!

22 septembrie 2013

Sărmăluţe în varză dulce

Cred că nu mai e niciun secret că îmi plac sarmalele le nebunie! De data asta am încercat o reţetă nouă....şi anume....am preferat să le împăturesc în foi de varză dulce.Puţină acreală au dat-o roşiile. Rezultatul....delicios!

2 noiembrie 2012

Sărmăluţe fierte cu vin

Sărmăluţele îmi pla la nebunie. De porc, amestec, de pui, în frunze de viţă sau de varză....oricum ar fi pregătite sunt pe gustul meu. Răsfoind în ultima vreme numere mai vechi ale unor reviste culinare, am găsit reţete de sărmăluţe fierte cu vin. Şi mi-am propus să încerc şi eu. Au ieşit foarte bune şi cu [...]

Sarmale

13 ianuarie 2012

Sarmale

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac... să le guste. Promit că fac şi mămăligă!

Coffe-Chocolate Crinkles

27 decembrie 2011

Coffee-Chocolate Crinkels

O reţetă by Laura Adamache... cu mici modificări.

Cozonac cu ciocolată, papaia şi merişoare confiate

24 decembrie 2011

Cozonac cu ciocolată, papaia şi merişoare confiate

De obicei nu prea fac cozonaci. Dar sărbătorile nu pot trece fară ca măcar o dată aroma fără de pereche a cozonacului proaspăt scos din cuptor să inunde casa caldă în care străluceşte un brăduţ împodobit în aşteptarea lui Moş Crăciun.

Sarmale de post cu ciuperci

20 decembrie 2011

Sarmale de post cu ciuperci

Ador sărmaluţele. Cu carne fac cel mai des, însă de data asta am ales să fac sărmăluţe de post cu ciuperci. Gaby de pe Bucataras.ro a postat o reţetă şi de la ea m-am inspirat. Au ieşit o bunătate. Sigur voi mai face.

Sărmăluţe în dovleac

22 noiembrie 2011

Sărmăluţe în dovleac

Mie îmi plac sărmăluţele la nebunie. Cu carne sau de post, aş mânca oricâte şi în orice anotimp. Vă invit să încercaţi să le pregătiţi şi în dovleac.

Zacuscă

7 august 2011

Zacuscă

Vă propun o reţetă de zacuscă uşor de făcut şi foarte bună. Picul de usturoi pe care l-am pus i-a dat o aromă specială...

Prăjitură Noire

29 mai 2011

Prăjitură Noire

Reţetă preluată de la gaby_d de pe Bucataras şi modificată foarte puţin.

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...