11 aprilie 2012
Bulete de cartofi cu leurdă
Bucătăresele Vesele m-au inspirat. E reţeta lor de bulete de cartofi la care eu am adăugat leurdă pentru o aromă uşoară de usturoi. Sunt foarte bune şi calde şi reci. Încercaţi-le şi voi!
11 aprilie 2012
Bucătăresele Vesele m-au inspirat. E reţeta lor de bulete de cartofi la care eu am adăugat leurdă pentru o aromă uşoară de usturoi. Sunt foarte bune şi calde şi reci. Încercaţi-le şi voi!
9 aprilie 2012
E o mâncărică pe care am încropit-o rapid astăzi. Mezelul poate să difere în funcţie de preferinţe.
29 martie 2012
E preferata mea în sezonul cald. Cel mai mult îmi place să o mănânc rece... direct de la frigider. E atat de bună, acră şi răcoritoare... Ador pe de altă parte leuşteanul proaspăt. Nu mă sfiesc să rup pe loc o frunză şi să o strivesc între degete, apoi să simt aroma inegalabilă care mă proiectează înapoi în timp... [...]
29 martie 2012
De-abia aşteptam verdeţurile de primăvară. Să văd tarabele din piaţă pline de salată, ceapă şi usturoi verde, ridichi, spanac, urzici... o nebunie de arome. Am ales urzicile în combinaţie cu orez cremos şi usturoi. Mâncarea e bună şi caldă, şi rece, şi cu mămăligă.
7 martie 2012
Mie îmi place foarte mult spanacul. Şi pentru că pe piaţă a apărut deja, m-am gândit să fac o tartă simplă şi foarte gustoasă. Se face uşor. În compoziţie mai merge adăugat şi un pic de kaizer prăjit... aşa cum am mâncat de la colega mea... dar pentru că noi mâncăm rar mezeluri... am preferat să fac fără.
25 februarie 2012
Recunosc că nu am gătit cu soia prea des. Dar mi-am propus să mai gătesc şi de post. Aşa că pentru azi am făcut o supă cu legume şi soia granule care a ieşit foarte bună. Dacă vă place ideea, vă rog să încercaţi reţeta şi să îmi spuneţi dacă şi vouă v-a plăcut.
10 februarie 2012
Nu mai ştiu exact pe unde am văzut reţeta asta. Mi-a rămas în minte şi am pus-o şi eu în practică. Se face foarte uşor şi e delicioasă, răcoritoare, acrişoară... numai bună servită cu un praf de busuioc şi câteva crutoane crocante.
4 februarie 2012
În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui. Am înlocuit-o cu carnea de curcan. Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul... asta dacă alegi pieptul sau pulpele. Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele... un fel de gulaş... daca pot să îi spun aşa. Se [...]
21 ianuarie 2012
Am o maaaare colecţie de reviste şi cărţi cu reţete. Îmi place mereu să mă uit pe numerele mai vechi şi să redescopăr minunăţii care îmi încântă ochii şi sufletul. Răsfoind numărul 11 al revistei "Secretele bucătăriei" din 2010 am dat peste o reţetă de brownies cu nuci. Eu având migdale... le-am înlocuit. S-a [...]
15 ianuarie 2012
Mi-era poftă de ceva bun cu vişine... şi pentru că aveam la congelator... m-am pus pe treabă. Vă invit să serviţi desertul de astăzi!
8 ianuarie 2012
De câteori am poftă de ceva bun, răcoritor şi uşor de făcut... pregătesc această plăcintă. De data asta am adăugat şi merişoare confiate pe care le-am descoperit de curând şi îmi plac la nebunie.
31 decembrie 2011
Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci... de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii.... adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să [...]
22 decembrie 2011
Am participat la Provocarea Secretă lansată pe blogul Ama în bucătărie. Mi-a revenit blogul Piri Piri e Canela, iar reţeta aleasă de mine este
9 decembrie 2011
Am văzut într-un magazin alimentar o bucăţică frumoasă de afumătură şi mi-am dat seama pe loc ce vroiam să pregătesc din ea. Bineînţeles o ciorbiţă delicioasă acrită cu borş şi aromată cu leuştean, ciorbiţă la care mă gandeam cam demult...
biscuiţi, cacao, capsuni, carne de pui, carne tocată, cartofi, cascaval, ceapa verde, ceapă, ciocolata, ciorba, ciuperci, frisca lichida, frişcă, iaurt, lapte, mere, nuci, nucă, omletă, orez, oua, paste cu sos, piept de pui, pizza, prajituri, pui, pâine, retete cu cartofi, retete cu ciocolata, retete cu dovlecei, retete cu macrou, retete cu oua, retete cu paste, retete cu pui, retete food saver, retete preparate la slow cooker, roşii, scortisoara, slow cooker, smântână, supa crema, tort, tort cu ciocolata, usturoi
Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.
Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...
Copyright ©2011 Madi Cuisine. Toate drepturile rezervate. Website by Teo.eSuper.