11 martie 2012
Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post... cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.
4 martie 2012
Nu mâncăm des paste. O budincă nu mai făcusem cam demult, aşa că în acest week-end felul doi a fost acesta. Acompaniat de castraveciori acri.
19 februarie 2012
Nu mai făcusem demult gogoşelele astea gustoase. Aşa ca azi le-a venit rândul. Nu sunt greu de făcut şi se pot umple sau glazura după preferinţe.
12 februarie 2012
De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata. Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îi mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă...Categoric asta [...]
11 februarie 2012
E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit... in mare.... a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum... nota.
8 februarie 2012
M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista GoodFood m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Bucuraţi-vă și voi!
29 ianuarie 2012
Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal. Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!
14 ianuarie 2012
Nu mai făcusem cam demult ciorbă de burtă şi chiar mi-era poftă. Nu se face greu deloc mai ales că acum găsim burtă gata tăiată fideluţă şi prefiartă. Invit toţi amatorii la câte o porţie fierbinte cu smântână, oţet, usturoi şi ardei iute!
31 decembrie 2011
Bune de ronţăit oricând...
4 decembrie 2011
Demult nu mai făcusem ceva bun cu brânzică şi m-am gândit că o plăcintă aromată cu coajă de lămâie şi stafide ar fi cea mai potrivită. Nu e nici costisitoare şi se face şi repede.
2 decembrie 2011
Demult vroiam să încerc şi eu reţeta asta. Ca prezentare mi se pare ca dă foarte bine. Ciorbiţa e foarte bună, mai ales că are şi niste scăriţă afumată, deci rezultatul e satisfăcător.
27 noiembrie 2011
Se pune carnea la fiert în apă rece împreună cu ceapa şi morcovul întregi. Când e gata fiartă cărniţa se dă la răcit. Legumele se dau deoparte herunterladen. Gelatina se hidratează în 200 ml apă rece pentru 10 minute. Se pune la foc mic până se dizolvă, dar nu are voie să fiarbă. Se adaugă în […]
24 noiembrie 2011
Iniţial am vrut să fac sărmăluţe... preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post să guste.
20 noiembrie 2011
Sunt prăjiturile mele preferate de la cofetărie. E a doua oară când le pregătesc. Sper să le placă musafirilor mei.
13 noiembrie 2011
Pentru că mi-a plăcut foarte mult crema pe care a pregătit-o gaby_d de pe Bucătăraş la prăjitura "Browniess Cappucino" şi pe care am facut-o şi eu... teoretic pentru aceeaşi prăjitură... deşi a ieşit cu totul altceva ("Mini Roof")... m-am gândit că e foarte potrivită în combinaţie cu nişte mere caramelizate. A ieşit [...]