Borş ţărănesc de perişoare
Îmi place ciorba acrită cu borş. Dacă mai e şi de perişoare cu atât mai mult.Iar smântâna şi ceapa completează foarte bine gustul delicios.Vă aştept la masă!
Ingrediente
Pentru perişoare:
- 750 g carne tocată amestec porc şi vită
- 1 ceapă
- sare
- piper
- cimbru uscat
- mărar proaspăt
Pentru ciorbă:
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 200 g mazăre congelată
- 200 g fasole verde congelată
- 2 cartofi
- 1 l borş
- 200 ml smântână pentru gătit
- 2 linguri pastă de tomate
- sare
- piper
- boia dulce
- ulei
- leuştean proaspăt
Mod de preparare
Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă eplan for free.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar tocat. Se omogenizează bine compoziţia şi se formează perişoare care se pun la fier peste legume whatsapp voor windowsen.
Cand perişoarele sunt aproape gata se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se continuă fierberea.
După ce aproape au fiert şi cartofii se adaugă borşul clocotit, mazărea şi fasolea verde, pasta de tomate, sare, piper şi boia 64 bit or 32 bit. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se stinge focul, se adaugă smântâna şi leuşteanul tocat.
Se serveşte cu ceapă sau ardei iute true keyen.
Poftă bună!