Borş de lobodă cu leuştean
E preferata mea în sezonul cald. Cel mai mult îmi place să o mănânc rece… direct de la frigider. E atat de bună, acră şi răcoritoare… Ador pe de altă parte leuşteanul proaspăt. Nu mă sfiesc să rup pe loc o frunză şi să o strivesc între degete, apoi să simt aroma inegalabilă care mă proiectează înapoi în timp… în perioada copilăriei când bunica mea pregătea cea mai bună ciorbă de fasole din lume. Şi nu oricum… ci cu leuştean!
Ingrediente
- 6 legături de lobodă roşie
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 500 ml borş
- tăiţei
- sare
- ulei
- leuştean proaspăt
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi apă şi se lasă să fiarbă itunesen windows 8 gratis.
Când cartofii sunt aproape fierţi se adaugă loboda tocată, borşul clocotit, tăiţeii şi apă dacă mai este nevoie. Se mai lasă să fiarbă împreună câteva minute, apoi se potriveşte gustul cu sare herunterladen.
Se stinge focul şi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.
Se poate servi şi caldă şi rece, cu ceapă verde şi eventual smântână.
Poftă bună hoe nzb!