Irish soda bread
Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt… Delicios…
Ingrediente
- 450 g făină
- 200 g iaurt
- 170 ml lapte
- 1 linguriţă cu sare
- 1 linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine.
Într-un castron mare se cerne făina împreună cu bicarbonatul windows 10 sprachpaket manuell herunterladen. Se presară sare şi se adaugă laptele amestecat cu iaurtul. Se frământă un aluat nelipicios căruia i se dă o formă rotundă. Se crestează cu un cuţit ascuţit whatsapp berichtenen.
Se scoate vasul cu grijă din cuptor, se pune înăuntru aluatul, se pune capacul şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, după care se dă la o parte capacul şi se mai lasă 10-15 minute ca să se rumenească frumos phase 10 download for free.
Se scoate din vas şi se lasă puţin la răcit, după care se poate servi.
Poftă bună!
Cristina a zis:
Foarte buna! Imi place cum a iesit!
19 octombrie 2011 , 08:57
Madi a zis:
Cristina…..multumesc.
19 octombrie 2011 , 20:28
nica emilia a zis:
azi voi face sy eu dar cred ca este gustoasa
12 martie 2012 , 10:51
Madi a zis:
Emilia…mă bucur că faci reţeta, dar te rog să ai grijă la cantitatea de bicarbonat! Dacă e prea mult…o să aibă un gust neplăcut. Spor la treabă!
12 martie 2012 , 10:59
Fab Chef a zis:
Cat de bine arata! Si ce reteta simpla.
30 martie 2012 , 15:42
Madi a zis:
Fab Chef …mă bucur că îţi place reţeta. Doar că trebuie avută mare mare grijă la cantitatea de bicarbonat!
1 aprilie 2012 , 21:38