Somon picant cu sos roz de muştar Dijon şi gnocchi cu broccoli
În această toamna, între 17 şi 20 septembrie va avea loc, în parteneriat cu Electrolux, festivalul Taste of Roma. Am avut plăcerea să fiu invitată să particip la competiţia culinara pentru câştigarea uneia dintre cele patru invitaţii la marele eveniment gastronomic. Câştigătorii vor participa la workshop-uri cu chefi renumiţi alături de care vor prepara reţete speciale pe care le vor putea împartaşi şi altora la întoarcere, în cadrul unei seri de cooking italiene organizată de Electrolux la Chef Parade Cooking School.
Ingrediente
200 g file de somon
sare
1 linguriţă sos iute
Pentru sos:
2 linguri muştar Dijon cu cremă de coacăze negre
50 ml smântână de gătit
Pentru gnocchi:
2 linguri piure de cartofi
1 bucheţel de broccoli
făină cât cuprinde
sare
piper roz
Pentru servire:
mix de salată
Mod de preparare
Se unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă.
Se prepară gnocchi : se amestecă piureul cu broccoliul fiert , răcit rapid în apă cu gheaţă şi pasat, apoi cu sare , piper roz şi făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat pe care il putem modela sub formă de rulou subţire kaspersky antivirus free download for free. Tăiem bucăţele pe care le modelam cu furculiţa. Se lasă pentru cateva minute să se usuce, după care le punem la fiert în apăn cu sare şi un strop de ulei herunterladen. Când se ridică la suprafaţă sunt gata şi se pot scoate la scurs.
Se prepară înainte de servire şi sosul : se încălzeşte smântâna, apoi se adaugă muştarul cu boabe şi cremă de coacăze şi se lasă să dea câteva clocote zip ordner herunterladen.
Se serveşte somonul rumenit cu sos, gnocchi şi mix de salată.
Poftă bună!