Frittata cu creveţi – #ElecroluxGourmetFestival
Cu această reţetă am răspuns cu mare drag provocării ,,Găteşte cu Electrolux România la Bucharest Gourmet Festival,,.Am ales categoria ,,street food,, una dintre cele trei, adică şi ,,patiserie,, şi ,,carne,,.Cei şase bloggeri care vor câştiga, vor avea posibilitatea să gătească reţeta înscrisă în concurs împreună cu Chef Paul Siserman şi Chef Liviu Lambrino. Cu siguranta va fi un eveniment reusit , plin de culoare si multe preparate delicioase!
Ingrediente
3 ouă
coaja rasă de la o jumătate de lămâie mică
zeama de la o jumătate de lămâie mică
1 lingură cu parmezan ras fin
100 g creveţi curăţaţi
1 ardei iute murat
sare de mare
piper proaspăt măcinat
o nucă de unt
1 lingură ulei de măsline
2 fire de mărar proaspăt tocat
1 fir subţire de ceapă verde
Mod de preparare
Încălzim cuptorul la 220 grade.
Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul herunterladen.
Jumătate din cantitatea de creveţi se taie mărunt, iar restul se lasă întregi şi se adaugă şi ei peste ouăle bătute.
Untul şi uleiul se pun la foc mic şi când compoziţia s-a omogenizat se toarnă într-un vas mic pentru cuptor herunterladen.
Se adaugă compoziţia pregătită şi se dă vasul la cuptor pentru 8-10 minute până ce frittata e coaptă.
Se serveşte cu felii de pâine uşor prăjite pe grătarul încins, ardei iute murat şi rondele de codiţe de ceapă verde rămase herunterladen.
Poftă bună!
Laura Nechita a zis:
Arata de senzatie, Maducule! Big like! Bafta la concurs, daca ai nevoie de sprijin, aici suntem!
13 mai 2016 , 10:16