Pui cu lămâie şi usturoi la cuptor
Ştiu de mai demult reţeta, dar de-abia acum am încercat-o. Sosul iese acrişor şi aromat de la usturoi.Friptura am servit-o cu garnitură de pilaf, dar merge foarte bine şi ca atare sau cu …extra usturoi.
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui (sau pulpe)
- 1 lămâie
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
- piper
- condimente pentru pui
- ulei
Mod de preparare
Aripioarele se curăţă, se spală, apoi se şterg de apă. Se punh într-un castron, se ung cu ulei şi se presară cu condimente, sare şi piper herunterladen.
Se pregăteşte o tavă cu puţin ulei unde se pune carnea, apoi se adaugă felii de lămâie, căţeii de usturoi şi apă cam o cană şi jumătate netflix app chip. Se dă tava la cuptor la foc iute. Se mai adaugă apă mai multă din când în când daca se doreşte şi sos, daca nu…lăsăm să scadă şi să se rumenească bine carnea kostenlos bei youtube downloaden.
Se serveşte fripura ca tare, cu garnitură la alegere sau cu mujdei.
Poftă bună!