Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată
Ingrediente
Blat:
- 3 ouă
- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingură cu cacao
- 3 linguri de ulei
Spuma de zmeură:
- 150 ml frişcă lichidă
- 200 g zmeură
- 1 lingură cu zahăr pudră vanilat
Crema de ciocolată:
- 150 ml frişcă lichidă
- 150 g ciocolată
- 1 lingură cu cacao
- esenţă de rom
Sirop:
- 100 g zahăr brun
- 200 ml apă
- 2 linguri de miere
- esenţă de rom
Ornat:
- zmeură
- ciocolată albă rasă
Mod de preparare
Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spums de zmeură.
Se pun ciocolata, frişca, cacaoa şi esenţa de rom într-un vas la foc mic herunterladen. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece.
Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi se pun făina, praful de copt şi cacaoa cernute Download Christmas app for free. Se omogenizează compoziţia şi se pune în crăticioara cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic cam 15-20 de minute yabeat songs download. Se face testul scobitorii.
Pentru spuma de zmeură se bate frişca rece cu zahărul pudră, apoi se adaugă zmeura. Iniţial o sa aiba un aspect de cremă tăiata, dar se bate cu lingura foarte bine şi o să capete consistenţa cremoasă dorită Www. download music for free. Se dă la rece.
Siropul se prepară caramelizând zahărul, apoi se adaugă apa, se lasă să făarbă 10 minute, apoi se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mierea şi esenţa microsoft access herunterladen kostenlos.
Se montează tortul: vasul în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic. Blatul se taie în 3. Peste folie se pune prima foaie (care va fi cea de deasupra la urma, pentru că îl vom rasturna) însiropată, se unge cu un strat subţire de ciocolată, se adaugă spuma de zmeură, apoi ce-a de-a doua foaie de tort însiropată şi unsă cu ciocolată pe ambele părţi şi la urmă ultima foaie de tort uşor însiropată musik von youtube auf iphoneen. Se dă la rece câteva ore.
Se răstoarnă tortul pe un platou, se toarnă deasupra restul de ciocolată şi se lasă să se scurgă uşor pe margini, apoi se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă fin de gruyter ganzes buch downloaden.
Poftă bună!
Rocsy Ciobanu a zis:
Foarte mult imi place si bine mai arata. Bravo!
24 iunie 2013 , 19:17
Cristina a zis:
De nota 10+!
24 iunie 2013 , 21:09
maria popescu a zis:
De ce trebuie rasturnat tortul ?
30 iunie 2013 , 16:59
Madi a zis:
Maria, mie îmi place sa fac tortul în forma pe care l-am copt. Şi neavând o formă mică detaşabilă, am preferat metoda aceasta. Astfel va sta cum trebuie, nu se va împraştia crema….deci va avea o forma frumoasă. Asta e metoda mea. Fiecare gospodină va face după propriul obicei.
2 iulie 2013 , 19:44