Ruladă Krem a la Krem
Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci… de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii…. adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să o degustaţi şi să-mi spuneţi dacă v-a plăcut.
Ingrediente
Blat:
- 6 ouă
- 6 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu ulei
- 1 plic Creme Ole de ciocolată (Dr. Oetker)
- 2 linguri cu cacao
Crema:
- 200 ml frişcă lichidă
- 200 ml lapte
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 1 plic Creme Ole de vanilie (Dr. Oetker)
Glazura:
- 200 g ciocolată
- 100 ml frişcă lichidă
- 50 g unt sau margarină
Ornat:
- ciocolată albă rasă
- pătrăţele de ciocolată
Mod de preparare
Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul herunterladen. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine.
Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt tomtom eva stemen. Se coace cam 20 de minute. Se rulează cât e caldă.
Crema: se mixează frişca lichidă şi laptele reci împreună cu praful de cremă şi esenţa de vanilie filme von spiegel tv downloaden.
Glazura: ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul sau margarina se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se topesc toate şi se obţine o cremă dateien mit tor downloaden. Se dă puţin la răcit.
Blatul se derulează, se unge cu cremă, apoi se rulează la loc şi se glazurează. Se ornează cu ciocolată albă rasă şi cubuleţe de ciocolată sau după preferinţă despacito zum herunterladen. Se taie a doua zi.
Poftă bună!