Prăjitură „Pădurea Neagră”
Mi-era poftă de ceva bun cu vişine… şi pentru că aveam la congelator… m-am pus pe treabă. Vă invit să serviţi desertul de astăzi!
Ingrediente
Blat:
- 3 ouă
- 6 linguri cu zahăr
- 6 linguri cu făină
- 1 fiolă esenţă de rom
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 1 lingură cu cacao neagră
Crema:
- 200 ml friscă lichidă
- 150 g iaurt cremos
- 1 pliculeţ de gelatină
- 3 linguri cu zahăr pudră vanilat
- vişine congelate sau fără sâmburi din compot
- 1/2 păstaie de vanilie
Sirop:
- 150 g zahăr
- 200 ml apă
- esenţă de rom
Ornat:
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 ml frişcă lichidă
- 50 g unt
- 100 ml frişcă bătută cu o lingură de smântână
- vişine
Mod de preparare
Se prepară blatul: mixăm ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugăm făina cernută cu cacaoa şi praful de copt. Adăugăm şi esenţa de rom şi amestecam bine cut pattern children's neckscarf free download. Eu am copt blatul într-o tava cu fundul rotund , lunga de 12/31 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit blizzard app downloaden. Se face testul scobitorii. Când e gata se dă la răcit.
Se prepară siropul: se caramelizează zahărul, se stinge cu apă şi se lasă la foc mic până ce acesta s-a dizolvat kippen schieten moorhuhn. Se dă deoparte şi se adaugă esenţa de rom. Când s-a răcit se însiropează blatul tăiat în două.
Pentru cremă mixăm frişca, apoi adăugăm iaurtul, zahărul şi seminţele de vanilie şi amestecăm bine strafen für illegales downloaden. Gelatina o hidratăm în 100 ml apă, apoi o punem la încălzit până s-a lichefiat complet (atenţie sa nu fiarbă!), apoi o încorporăm în cremă herunterladen.
Forma în care am copt blatul o tapetăm cu folie de plastic. Punem jumătate de blat însiropat, apoi toată crema, îngropăm ăn ea vişinele, celălalt blat însiropat şi acoperin iar cu folie vavoo pro free. Dăm la rece până se încheagă crema.
Glazura: punem într-un vas 150 g ciocolată, toată frişca lichidă şi untul şi ţinem la foc mic amestecând continuu până obţinem o cremă herunterladen. Răcim puţin, apoi îmbrăcăm prăjitura în glazură. Restul de 50 g ciocolată o dăm pe răzătoare şi ornăm după imaginaţie împreună cu crema de frişcă cu smântână şi vişine wo kann ich call of duty downloaden.
Poftă bună!
Antonina a zis:
Minunat arata!! Sunt innebunita dupa dulcegaria asta!
15 ianuarie 2012 , 13:33
Madi a zis:
Antonina….iti multumesc mult pentru apreciere. Daca vine din partea ta ma simt onorata. Felicitari pentru ceea ce faci!
15 ianuarie 2012 , 13:37
Gabriela Gitoi a zis:
m-ai omorat! ce frumos le ornezi! ai bun gust si imaginatie!
13 aprilie 2013 , 19:58