Prăjitură cu mere caramelizate şi cremă fină cu scorţişoară
Pentru că mi-a plăcut foarte mult crema pe care a pregătit-o gaby_d de pe Bucătăraş la prăjitura „Browniess Cappucino” şi pe care am facut-o şi eu… teoretic pentru aceeaşi prăjitură… deşi a ieşit cu totul altceva („Mini Roof”)… m-am gândit că e foarte potrivită în combinaţie cu nişte mere caramelizate. A ieşit o prăjitură delicioasă…
Ingrediente
Blat:
- 5 ouă
- 7 linguri cu zahăr
- 10 linguri cu făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 2 linguri cu ulei
Cremă:
- 200 g brânză Făgăraş Lacteea
- 200 g smântână
- 1 pliculeţ de ness
- 150 ml frişcă lichidă
- 4 linguri cu zahăr
- 1 vârf de linguriţă de scorţişoară
- 3 pliculeţe întăritor de frişcă
În plus:
- 1 kg mere
- 200 g zahăr
- 300 ml apă + zahăr şi vanilie pentru sirop
Mod de preparare
Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşează peste caramel word 2013 download for free. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează câteva pentru decor.
Între timp se prepară aluatul pentru blat: se separă ouăle hardware drivers. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi cu esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina movies from internet. Se toarnă aluatul peste merele caramelizate şi se dă tava la cuptor ca să se coacă aluatul. După 25 de minute se face testul scobitorii.
Se dă blatul cu mere la răcit, apoi se însiropează filme von youtube herunterladen. Se răstoarnă pe un platou şi se pune deasupra crema pregătită astfel: se pun în vasul mixerului toate ingredientele şi se mixează la viteză potrivită până ce se obţine o cremă consistentă wordpress bestanden. Se presară merele caramel păstrate şi se dă tava la frigider până a doua zi.
Poftă bună!