Prăjitură cu bezea de cacao şi nuci
Răsfoind un numar mai vechi al revistei „Carticica practică – Reţete festive”… am găsit această reţetă de prăjitură care mi s-a părut interesantă. Am trecut la fapte şi a ieşit o bunătate pe care sigur am să o mai fac. E delicioasă combinaţia de blat pufos, cremă fină de ciocolată cu nucă şi stratul crocant de bezea.
Ingrediente
Blat:
- 300 g făină
- 250 g margarină Unirea
- 200 g zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 1 păstaie de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- 1/2 pliculeţ praf de copt
Bezea:
- 6 albuşuri
- 200 g zahăr
- 2 linguri cu cacao neagră
- 100 g nucă măcinată
Mod de preparare
Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt herunterladen. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace timp de 20 de minute la foc mic herunterladen.
Pentru bezea se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se încorporează cu grijă cacaoa cernută şi nuca măcinată.
După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate tava cu blatul din cuptor şi se întinde deasupra bezeaua herunterladen. Se mai coace 25 de minute la foc mic, dintre care ultimele 10 minute cu uşa cuptorului întredeschisă.
Se lasă până a doua zi în tava neacoperită după care se poate porţiona sims 4 pc. Astfel stratul de deasupra se va întâri şi va fi crocant şi delicios.
Poftă bună!