Prăjitură Boema
De ceva vreme mă gândesc să pregătesc această delicioasă prăjitură. M-am oprit la reţeta Andreei Dianu publicată pe blogul lui Adi Hădean, reţetă pe care am respectat-o 100%. A ieşit ok, doar că o să mai încerc şi alte variante de blat, poate mai pufos, mai aerat (după gustul meu), cel prezentat fiind mai dens.
Ingrediente
Blat:
2 ouă
130 g zahăr
150 ml ulei
100 ml lapte
200 faină
50 g cacao
5 g praf de copt
Crema ganache:
250 g ciocolata neagră
250 ml frişcă lichidă
Sirop:
150 g zahăr
250 ml apă
Glazură:
200 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată neagră
50 g zahăr
Decor:
300 ml frişcă lichidă
50 g zahăr pudră
1 pliculeţ întăritor de frişcă
Mod de preparare
Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele.
Făina cu praful de copt şi cacaoa se cern şi se amestecă bine, apoi se încorporează în crema pregătită anterior herunterladen.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă 24×24 , se toarnă compoziţia şi se nivelează. Se coace 17 minute la 180 grade (încălzire sus-jos) herunterladen. Când e gata se dă la răcit.
Pentru crema ganache încălzim bine frişca lichidă, apoi o turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm bine până aceasta s-a dizolvat ebook nl for free. Lăsăm la răcit cel puţin două ore, după care spumăm cu mixerul.
Pentru sirop caramelizăm zahărul, după care stingem cu apă şi lăsăm la foc mic să se dizolve complet şi să scadă kalender 2018 downloaden.
Pentru glazură încălzim frişca lichidă cu zahărul, apoi turnăm peste ciocolata ruptă în bucăţele şi amestecăm până la completa dizolvare a acesteia warnhinweise herunterladen. Lăsăm la răcit.
Montare: blatul răcit se taie cuburi, apoi acestea se însiropează bine, după care se glazurează ( se păstrează puţină pentru stropit frişca) pes 2020 pc herunterladen. Se dau la rece să se întărească glazura.
Pe fiecare cub glazurat se şpritează cremă ganache, apoi frişcă bătută şi stropi de glazură itunesen als mp3.
Poftă bună!
Laura Nechita a zis:
Arata minunat, Maducule drag!
23 octombrie 2016 , 19:25