Plăcintă însiropata cu urdă
Ne era poftă de ceva vreme de o plăcintă cu brânză. Am ales varianta însiropată, pentru că nu am pregătit-o niciodată în felul acesta. Ne-a plăcut, mai ales că am folosit urdă dulce şi fărâmicioasă, şi nu brânză proaspătă de vaci.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
1 kg urdă
2 ouă mari
1 fiolă esenţă de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
6 linguri de zahăr
1 lingură de stafide
Pentru sirop:
500 ml apă
180 g zahăr
1 fiolă esenţă de rom
În plus:
ulei pentru uns foile
zahăr pudră pentru servit
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa, stafidele şi coaja rasă de lămâie.
Se tapetează o formă rotundă detaşabilă (26 cm) cu hârtie de copt herunterladen.
Se împart foile în două.
Se pune un strat de foi unse fiecare cu ulei pe fundul formei, se adaugă toată compoziţia de brânya, apoi celalalt strat de foi, fiecare unsa cu ulei youtube video converter kostenlos deutsch.
Pentru sirop caramelizăm zahărul, apoi daugăm apa şi lăsăm să fiarbă la foc mic până scade un sfert din cantitate.
Se dă deoparte vasul de pe foc şi se adaugă esenţa de rom herunterladen.
Se lasă la răcit.
Plăcinta se taie cu grijă în 4 sau 8 bucăţi cu un cuţit foarte ascuţit.
Se dă la cuptor pentru 40 de minute, la 180 grade, încălzire sus/jos techno musik zum downloaden.
Când e gata, se scoate din cuptor şi se însiropează.
Se pune tava in altă tavă mai mare şi în cazul în care se scurge siropul, îl recuperăm şi îl turnăm din nou şi din nou până e absorbit de tot wieviel lieder kann ich bei spotifyen.
Se serveşte la temperatura camerei, presărată cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!