Pişcoturi cu vanilie şi nuci
Am răsfoit de curând o mai veche carte cu reţete. Şi pentru că vremea de afară ne îndeamnă la aprins cuptorul, m-am gândit să pregătesc aceste pişcoturi, care pot fi pregătite şi în post.
Ingrediente
250 g făină
130 g margarină/unt
130 g nuci prăjite uşor şi măcinate fin
70 g zahăr pudră
2 fiole esenţă de vanilie
1/2 fiolă esenţă de lămâie
un praf de sare
ciocolată+ulei pentru ornat
Mod de preparare
Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul.
Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută.
Se omogenizează bine totul kostenlos winzip download vollversion.
Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină.
Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru.
Se decupează cu forma specială (sau altă formă la alegere şi atunci îi numim biscuiţi 🙂 ) şi se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt outlook 2016 gratis downloaden nederlands.
Se coc la 180 grade, fără ventilaţie, timp de 16-17 minute.
Se lasă la răcit în tavă, apoi se ornează cu ciocolata topită cu un pic de ulei itunes herunterladen nicht möglich.
Se pot pudra uşor cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!
Cretu Veronica a zis:
Ce bine arata. Ce frumos ar arata un tort cu un exterior din asemenea piscoturi.
21 martie 2018 , 23:35
Madi a zis:
Faina ideea cu decorul tortului, nu m-am gandit. 🙂 Multumesc!
1 aprilie 2018 , 11:22