Napolitane cu caramel şi alune
Mi-era dor de prăjiturica asta simplă şi atât de bună.Nucile le-am înlocuit cu alune puţin sărate şi am mai adăugat un strop de ciocolată amăruie.
Ingrediente
- 1/2 pachet foi de napolitane
- 250 g unt
- 3 ouă
- 300 g zahăr
- 200 g alune sărate fără coajă
- esenţă de vanilie
- 4 pătrăţele de ciocolată amăruie
Mod de preparare
Punem la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Obţinem un caramel clar şi nu foarte închis la culoare pe care îl lăsăm puţin deoparte dj mischpult for free german.
Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 de g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte mărunt, ciocolata rasă şi esenţa herunterladen. Se amestecă bine compoziţia.
Caramelul se pune din nou la foc mic şi peste el se toarnă compoziţia de unt preparată înainte. Se amestecă continuu până ce s-a dizolvat tot caramelul herunterladen. se stinge focul şi se lasă până ajunge călduţă.
Se repartizează pe foile de napolitane, apoi se aşează deasupra o greutate. Se dă prăjitura la frigider, apoi se poate tăia în forma dorită package herunterladen.
Poftă bună!