Cornuleţe cu gem
Sursa Youtube
Ingrediente
125 g unt gras
100 ml iaurt
1 pliculeţ zahăr vanilat Bourbon
coaja rasă de la o lămâie
esenţă de vanilie
esenţă de rom
300 g făină
3 g praf de copt
gem
zahăr pudră vanilat
extra făină
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele.
Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi se amestecă cu lingura videos von moodle downloaden.
Când aluatul a căpătat consistenţă, se frământă cu mâna până se încorporează toată făina.
Pe blatul de lucru pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de 2 – 3 mm, care se se taie fâşii de 8 cm microsoft office 2019 kostenlos.
De-a lungul lor se pune gemul preferat ( cu consistenţă fermă), apoi se ridică marginile şi se presează cu degetele să se lipească. Se întoarce batonul cu lipitura dedesubt, apoi se taie în bucăţi de 3 cm ( se obţin astfel nişte perniţe) herunterladen.
Se mai poate rula fâşia unsă cu gem şi obţinem nişte mici rulouri.
Se coc 20 de minute la 180 g căldură sus/jos fără ventilaţie full version games for free without registration.
Se poate întâmpla să mai curgă gemul în timpul coacerii. De aceea, atunci când sunt gata, le luam imediat de pe tavă, astfel neavând timp să se întărească ce a curs în tavă şi cornuleţele să iasă urâte kostenlose spiele für pc.
Se tăvălesc fierbinţi prin zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!