Choux a la creme
Nu mai făcusem demult gogoşelele astea gustoase. Aşa ca azi le-a venit rândul. Nu sunt greu de făcut şi se pot umple sau glazura după preferinţe.
Ingrediente
Pentru gogoşele (cam 20 bucăţi):
- 300 ml apă
- 100 ml ulei
- 150 g făină
- 3 ouă
- un praf de sare
Crema:
- 2 gălbenuşuri
- 300 ml lapte
- 6 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu amidon
- vanilie
- 100 ml frişcă lichidă
Mod de preparare
Preparăm gogoşelele: se pune apa la fiert cu un praf de sare şi uleiul. Când fierbe se adaugă făina şi se amestecă energic până obţinem o bilă de aluat care se desprinde de pe fundul vasului origin error when downloading. Se dă la răcit. Se încorporează pe rând ouăle, amestecând foarte bine după fiecare. Se fac grămăjoare de aluat cu linguriţa sau spriţul pe hârtie de copt şi se dau la foc potrivit până se auresc herunterladen. Se dau la răcit.
Crema: se pune laptele la fiert. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, vanilia şi amidonul, iar când laptele e fierbinte se adaugă în fir subţire peste compoziţie witzige videos zum herunterladen. Se pune totul la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă. Se dă la răcit. Se amestecă apoi cu frişca bătută.
Gogoşelele răcite se taie în jumătate şi se umplu cu cremă gmail alle mails downloaden. Se pudrează cu zahăr sau se glazurează cu ciocolată.
Poftă bună!
maria mihalache a zis:
De foarte mult timp nu am mai mancat asa ca ma voi opri la tine sa savurez acest deliciu.
Pup si o zi frumoasa!
19 februarie 2012 , 16:18
Madi a zis:
Medi…te servesc cu mare drag. Pup şi eu!
19 februarie 2012 , 18:32
TeoBucatar a zis:
Daca s-ar putea sa fie in permanenta in frigider asa ceva nu m-as supara!Ne plac nespus de mult!
19 februarie 2012 , 16:30
Madi a zis:
Teo …mă bucur mult că vă plac. Sunt delicioase, fine, nu se fac greu şi se termină foarte repede.
19 februarie 2012 , 18:35