Bougatsa
O reţetă din revista GoodFood.E un desert popular în partea de nord a Greciei, mai ales în portul Salonic.În loc de cremă de vanilie şi scorţişoară, se poate servi cu umplutură sărată de brânză sau carne.
Ingrediente
- 300 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 80 g zahăr pudră vanilat
- 2 linguri amidon
- foi de plăcintă
- unt
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare
Din foile de plăcintă se taie pătrate (câte 3 pentru fiecare din cele 6 forme) ,care să iasă puţin peste marginile formelor din tava specială de brioşe delphi 2015 herunterladen. Se ung toate cu unt topit, se aşează în tavă şi se coc 10 minute, până când aluatul capătă o culoare aurie.
Între timp se pregăteşte crema : se pun la foc mic laptele şi 50 g zahăr pudră vanilat die neuen emojis herunterladen. Separat se amestecă într-un castron restul de zahăr, cu gălbenuşurile şi amidonul. Când laptele s-a încălzit, se pune câte puţin peste amestecul de gălbenuşuri, se omogenizează, apoi se toarnă totul peste laptele rămas bilder vom ipad herunterladen. Se amestecă continuu cu un tel până ce crema se îngroaşă. Se lasă puţin la răcit.
Cand aluatul e crocant, se umplu ,,ceşcuţele,, cu cremă kan app nieten op ipad. Deasupra se presară scorţişoară praf.
Poftă bună!
Rocsy Ciobanu a zis:
Imi place mult. Cred ca e foarte bun la gust!
8 august 2013 , 20:30