Batoane Nuga cu ciocolată
Stiu demult reţeta de prăjitură Nuga, însă nu am pregătit-o niciodată. M-am gândit să o fac un pic diferită. Iată ce a ieşit!
Ingrediente
Tava 25/35 cm :
4 albușuri
4 linguri de zahăr
4 linguri rase de făină
125 g rahat tăiat cubulețe
125 g nucă măcinată mai mare
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
1 fiolă esenţă de vanilie
un praf de sare
1/2 pliculeţ praf de copt
Crema:
100 g ciocolată amăruie
100 ml frişcă lichidă
50 g unt
Aletele:
napolitane cu lămâie
100 - 150 g ciocolată cu lapte
Mod de preparare
Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugîm treptat zahărul şi le facem bezea.
Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie herunterladen.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem 20 de minute la 180 grade, apoi scoatem la răcit.
Pentru cremă: topim ciocolata cu frişca lichidă şi untul nitro pdf reader kostenlos. Dăm la congelator să capete consistenţă.
Asamblare : blatul răcit se unge pe o parte cu un strat subţire de ciocolată, apoi se pun deasupra napolitanele tăiate în jumătate ( sa nu fie foarte groase) originalbild von icloud herunterladen. Întoarcem cu grijă blatul, apoi facem aceeaşi operaţiune.
Lăsăm pentru jumătate de oră la rece, apoi porţionăm şi înmuiem capetele batoanelor în ciocolată topită herunterladen.
Poftă bună!