Baklava Muffins
Reţetă luată din revista „Good Food”… un număr din anul 2006.
Ingrediente
Pentru 12 muffinsuri mari
Aluat:
- 210 g făină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 75 ml miere
- 2 ouă
- 250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai lichidă)
- 50 g unt topit
Umplutura:
- 100 g nuci sfărâmate
- 75 g zahăr
- 1 linguriţă pudră de scorţişoară
- 50 g unt
Mod de preparare
Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile nxload downloaden. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.
Ingredientele uscate ….făina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol bilder vom iphone herunterladen windows.
Ingredientele lichide…..laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.
Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul dar nu foarte bine flipper spiel herunterladen. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.
Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură book on german. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.
Poftă bună!
Loredana a zis:
Arata super delicios!!! O sa probez reteta!
16 mai 2012 , 22:01
Madi a zis:
Loredana…mulţumesc. Mă bucur mult că îţi place reţeta. Să o încerci şi să îmi spui cum au fost!
19 mai 2012 , 13:39