Crenvurşti în aluat
Stiu, stiu! O să spuneţi că nu avem voie să mâncâm crenvurşti! Nici nu o facem des. Chiar deloc.În cazul ăsta cred că nu-i bai dacă-i pregătim în aluat şi presăraţi cu seminţe din plin. Reţeta am preluat-o de pe ,,www.teoskitchen.ro,,.Şi pentru că plecăm curând în vacanţă, pentru drum ….m-am gândit să pregătesc ceva ce n-am mai pregătit până acum. Arătau delicios în reţeta originală şi m-am hotarât repede. Am făcut din cantităţile înjumătăţite, deci…nu mă certaţi. În cel mai rău caz încercaţi şi voi!Sunt foarte buni! Parol!
Ingrediente
12 mini batoane
- 6 crenvurşti mici
- 250 ga făină
- 1/2 pliculeţ drojdie uscată
- 1 linguriţă rasă sare
- 1 praf de zahăr
- 30 g unt
- 150 ml apă călduţă
Pentru fiert :
- 1,5 l apă
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
Pentru uns :
- 1 ou
- sare
- seminţe diferite (floarea soarelui, susan, mac,in)
Mod de preparare
Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute adobe player kostenlosen deutsch.
Pe masa pudrată cu făină se întinde aluatul cu sucitorul în foaie grosuţă. Se taie fâşii late de un deget (pe lung….:))). Crenvurştii tăiaţi pe jumătate şi fierţi şi curăţaţi de piele în prealabil, se înfăşoară pe rând în câte o fâşie de aluat herunterladen.
În apa care fierbe , în care am pus bicarbonatul de sodiu, se pun crenvurştii. Se lasă să fiarbă maxim 1 minut, chiar mai puţin…în jur de 40 de secunde internetseiten downloaden mac. Se scot cu spumiera direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu oul bătut cu puţină sare şi se presară deasupra seminţe.
Se coc cam 30 de minute la foc micuţ apps zum musik herunterladen.
Poftă bună!
domnite.ro a zis:
Ma bucur sa vad o astfel de retete, de ce?
Mi s-au parut mereu scumpe unele alimente ce se vand in magazine, motiv pentru care mereu am apreciat mereu retele!
13 august 2013 , 20:41