Ardei copţi cu sos de smântână şi usturoi
Îmi plac la nebunie ardeii copţi! Ardeii capia, ăia cărnoşi şi dulci, delicioşi! Salata asta e una din preferatele mele. Merge foarte bine ca garnitură lângă o friptură la cuptor sau grătar!
Ingrediente
- 1 kg ardei capia
- 250 ml smântână de gătit
- usturoi după gust
- sare
- piper
- oţet
- ulei
- pătrunjel/mărar proaspăt
Mod de preparare
herunterladenArdeii se coc pe grătar sau pe o plită pusă pe ochiul aragazului. Se întorc până sunt gata. Se scot într-o pungă, se presară cu sare şi se lasă aşa vreo 10 minute, după care se curăţă şi se rup fâşii herunterladen.
Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu sare şi puţin ulei. Se face ca o maioneză peste care se toarnă smântâna lichidă, puţin oţet şi piper navigon app herunterladen.
Într-un castron se pune sosul, apoi fâşiile de ardei copţi şi se presară verdeaţă tocată.
Poftă bună!