16 martie 2012
Pilaf cu legume la cuptor
Nu mi-e poftă des de pilaf şi mai ales cu legume, dar pentru că vroiam ceva uşor... fără carne, m-am gândit să fac o porţie mică. A ieşit foarte bun şi a mers de minune cu nişte castraveciori la saramură.
16 martie 2012
Nu mi-e poftă des de pilaf şi mai ales cu legume, dar pentru că vroiam ceva uşor... fără carne, m-am gândit să fac o porţie mică. A ieşit foarte bun şi a mers de minune cu nişte castraveciori la saramură.
15 martie 2012
Îmi place ghimbirul confiat. Chiar foarte mult. L-am descoperit de curând şi recunosc că dau iama destul de des la cutiuţa plină de cubuleţe aurii parfumate şi pline de cristale fine de zahăr...
11 martie 2012
Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post... cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.
7 martie 2012
Mie îmi place foarte mult spanacul. Şi pentru că pe piaţă a apărut deja, m-am gândit să fac o tartă simplă şi foarte gustoasă. Se face uşor. În compoziţie mai merge adăugat şi un pic de kaizer prăjit... aşa cum am mâncat de la colega mea... dar pentru că noi mâncăm rar mezeluri... am preferat să fac fără.
4 martie 2012
Nu mâncăm des paste. O budincă nu mai făcusem cam demult, aşa că în acest week-end felul doi a fost acesta. Acompaniat de castraveciori acri.
25 februarie 2012
Recunosc că nu am gătit cu soia prea des. Dar mi-am propus să mai gătesc şi de post. Aşa că pentru azi am făcut o supă cu legume şi soia granule care a ieşit foarte bună. Dacă vă place ideea, vă rog să încercaţi reţeta şi să îmi spuneţi dacă şi vouă v-a plăcut.
19 februarie 2012
Nu mai făcusem demult gogoşelele astea gustoase. Aşa ca azi le-a venit rândul. Nu sunt greu de făcut şi se pot umple sau glazura după preferinţe.
12 februarie 2012
De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata. Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îi mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă...Categoric asta [...]
11 februarie 2012
E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit... in mare.... a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum... nota.
10 februarie 2012
Nu mai ştiu exact pe unde am văzut reţeta asta. Mi-a rămas în minte şi am pus-o şi eu în practică. Se face foarte uşor şi e delicioasă, răcoritoare, acrişoară... numai bună servită cu un praf de busuioc şi câteva crutoane crocante.
8 februarie 2012
M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista GoodFood m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Bucuraţi-vă și voi!
4 februarie 2012
În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui. Am înlocuit-o cu carnea de curcan. Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul... asta dacă alegi pieptul sau pulpele. Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele... un fel de gulaş... daca pot să îi spun aşa. Se [...]
29 ianuarie 2012
Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal. Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!
26 ianuarie 2012
Am numit-o aşa pentru că am pus muşchi haiducesc, un mezel de casă, uscăţel, învelit cu un strat de condimente şi piper... o bunătate. Prefer să cumpăr pentru preparate de genul ăsta produse tradiţionale, nu din magazin, ci de la cei care le pregătesc şi le afumă în propria gospodărie. Am mai pus şi nişte măsline [...]
biscuiţi, cacao, capsuni, carne de pui, carne tocată, cartofi, cascaval, ceapa verde, ceapă, ciocolata, ciorba, ciuperci, frisca lichida, frişcă, iaurt, lapte, mere, nuci, nucă, omletă, orez, oua, paste cu sos, piept de pui, pizza, prajituri, pui, pâine, retete cu cartofi, retete cu ciocolata, retete cu dovlecei, retete cu macrou, retete cu oua, retete cu paste, retete cu pui, retete food saver, retete preparate la slow cooker, roşii, scortisoara, slow cooker, smântână, supa crema, tort, tort cu ciocolata, usturoi
Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.
Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...
Copyright ©2011 Madi Cuisine. Toate drepturile rezervate. Website by Teo.eSuper.