7 mai 2020
Un tort delicios! Blaturi fără făină, spumă aerata de ciocolată neagră şi jeleu de zmeură şi coacăze! O combinaţie de idei de pe,, Pastry-Workshop,, şi ,, Pasiune pentru bucatarie,,
26 ianuarie 2020
Pentru această reţetă m-am inspirat de pe blogul Jamilei ( aluatul) şi ,,Pasiune pentru bucatarie,, ( cremeux).
19 mai 2019
Am vrut o lasagna uşoara, fără carne, care să ne satisfacă pofta de paste. În locul sosului bechamel am preferat un sos din brânză proaspătă de vaci, cu lapte, parmezan şi mărar. Un deliciu!
27 decembrie 2018
Reţetă preluată de pe blogul lui Nicuşor Vereş. Eu am făcut cantităţile pe jumătate şi am preferat să pudrez cu cacao ,decât să ornez cu frişcă bătută. Este delicioasă şi nu se face greu deloc şi e potrivită pentru mese festive.
19 august 2018
Peştele este un aliment preferat atunci când este cald. Se pregăteşte rapid şi variantele sunt multe şi delicioase. Am ales pentru gustosul somon un sos lejer în care putem pune usturoi atât cât ne place. Încercaţi şi voi!
17 august 2018
Ne plac mult aceste fursecuri cu ciocolată. Se găsesc în comerț şi cu gem, însă cele cu cremă de ciocolată sunt mult mai bune. Plus că nu se fac greu deloc şi ies multe din cantitățile date. Am preluat reţeta de pe site-ul Simonei Callas (simonacallas.com), căreia îi mulțumesc. Încercaţi cu încredere, vă vor plăcea!
1 aprilie 2018
Este tortuleţul făcut cu multa dragoste pentru aniversarea fetiței mele.
30 decembrie 2017
Reteta are mai multe denumiri : Saraberne sau prajiturele Sarah Bernardt, Alcazare, tobiţe, butoiaşe, însă oricare din ele alegeţi să folosiţi, ele raman la fel de delicioase. Sunt multe reţete pe net, dar am ales sa schimb un pic varianta mea. Am,,umblat,, un pic la crema :) şi am ales să lipesc câte trei bezele pentru ca au [...]
5 noiembrie 2017
Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaoa şi praful de cappucino kalender mit feiertagen downloaden. Se amestecă bine până la completa dizolvare şi omogenizare a ingredientelor herunterladen. Se dă vasul la răcit, apoi se pune la congelator pentru a căpăta [...]
25 mai 2017
Un tortuleţ festiv şi delicios preparat după reţeta Jamilei ( am respectat-o în proporţie de 99%, restul de 1% fiind barotul de alune pe care mi-am permis să îl adaug în blat şi în mousse-ul de ciocolată albă), căreia îi mulţumesc pentru minunata carte şi pentru toate reţetele pe care le explică detaliat şi care îmi [...]
30 aprilie 2017
E o prăjitură foarte gustoasă, care se pregăteşte uşor. M-am inspirat de pe blogul Violetei Postolache, căreia îi mulţumesc pentru reţetă.
1 aprilie 2017
A fost pregătit pentru cea mai specială persoana din viaţa mea. La mulţi ani, scumpa mea! Te iubesc până la cer şi înapoi de un infinit de ori!
26 februarie 2017
Tortuleţ cu ciocolată şi nucă de cocos, însiropat , ornat cu floricele, simplu, colorat....
16 aprilie 2016
Ultima reţetă din cele cinci pregătite cu ajutorul caserolei si aparatului de vidare Food Saver este una....mai neobişnuită. M-am gândit că daca există saramură de peşte sau pui, de ce n-ar exista şi saramură de miel, pentru că această carne este delicioasă pregătită la grătar. Sper să vă placă!