Tort 8 Martie
Ingrediente
Blat:
250g nuci macinate
1 pahar de zahar
3 linguri cacao neagra
1 pahar apa
6 galbenusuri
6 albusuri
1 fiola esenta de rom
Crema:
400 g unt
250 g zahar pudra
2 linguri cu cacao
1 plic nes
3 linguri lichior de ciocolata
1 fiola esenta de rom
Ornat:
200 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blat:
Într-un vas se pun nucile măcinate, zahărul, cacaoa, esenţa şi apa. Se pune amestecul la foc mic şi se lasă să dea câteva clocote ca la mămăliguţă herunterladen. Se dă la răcit. În amestecul răcit se adaugă pe rând gălbenuşurile amestecând bine după fiecare, apoi albuşurile bătute spuma tare, dar lăsând să se mai vadă urmele lui albe, deci nu încorporate de tot herunterladen. Se pune la copt în forma unsă şi tapetată cu faină pentru 25-30 de minute. Pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la rece.
Crema:
Untul la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu zaharul pudră, cacaoa, nesul, esenţa de rom şi lichiorul cremă de ciocolată kann nicht mehr downloaden.
Blatul răcit se taie în două şi se umple cu trei sferturi de cremă, cu restul de cremă ungându-se tortul.
Se ornează cu frişcă bătută spuma tare după imaginaţie winamp download for free german windows xp.