Maioneză de post din aquafaba
Aquafaba este lichidul din conserva de năut. Am descoperit nu demult acest tip de maioneză şi mi-am propus să îl încerc. Sunt foarte încântată de rezultat. E foarte bună la gust! Eu am folosit-o la o salată de vinete, însă poate fi folosită la o mulţime de preparate, inclusiv la prăjituri, pentru că are aceleaşi proprietăţi cu cele ale albuşului de ou. Veţi fi uimiţi de rezultat!
Ingrediente
50 ml apă din conserva de năut
zeamă de lămâie
1 linguriţă muştar
sare
cca.250 ml ulei
Mod de preparare
panasonic netflix herunterladenPunem în vasul mixerului vertical (cel cu cuţit) apa, muştarul, sarea şi zeama de lămâie.
Începem să mixăm şi adăugăm ulei în fir subţire până ajunge la consistenţa dorită (e posibil sa adăugăm mai mult ulei decât am precizat) herunterladen.
Se poate adăuga usturoi dacă servim la peşte, cartofi prăjiţi sau friptură.
Poftă bună!
musik downloaden ohne itunes