Gogoşi austriece umplute cu marmeladă
Reţeta am găsit-o pe blogul Laurei Adamache, însă am mai modificat pe ici pe colo Sunt simplu de făcut. Eu am ales varianta coacerii în cuptor. Ies pufoase şi foarte gustoase, plus ca putem mânca mai multe pentru ca sunt mai sănătoase.
Ingrediente
250-300 g făină
1 ou
35 g zahăr
3 linguri ulei de măsline
125 ml apă călduţă
17 g drojdie proaspătă
coaja de la o lămâie mică rasă fin
un praf de sare
marmeladă pentru umplut
zahăr pudră vanilat pentru servit
Mod de preparare
Se cern 250 g făina într-un castron încăpător şi se amestecă cu sarea.
Se dizolvă drojdia şi zahărul în 60 ml apă. Se amestecă bine şi se toarnă peste fâină împreună cu oul bătut, restul de apă caldă, uleiul de măsline şi coaja rasă de lămâie kan je netflix series download op laptop.
Se frământă un aluat nelipicios (dacă e nevoie mai punem cca.50 g făină ca să fie aluatul neted).
Se lasă la crescut.
Se întinde apoi aluatul în foaie potrivit de subţire şi pe jumătate din el se pun din loc în loc cuburi de marmeladă herunterladen.
Se acoperă cu cealalta jumătate de foaie şi se sigilează bine aluatul cu degetele în jurul fiecărui cub de marmeladă, ca sa nu iasă la copt wordpad neue version kostenlos downloaden.
Se decupează cu forma (eu am folosit una pătrată de metal), apoi se pun în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se mai lasă încă 15-20 de minute la crescut videos kostenlos herunterladen online.
Se pun în cuptorul încălzit, la 200 grade cu ventilaţie pentru 10-12 minute.
Se verifică să fie coapte.
Se răcoresc, apoi se pudrează cu zahăr vanilat herunterladen.
Poftă bună!