Pâine cu cartofi
De ceva vreme vreau sa testez această pâine cu cartofi. Am găsit mai multe reţete, însă m-am oprit la cea a Jamilei căreia îi mulţumesc. E foarte uşor de făcut , iar pâinica e absolut delicioasă! A doua zi s-a tăiat perfect! Singura modificare pe care o voi face data viitoare va fi să adaug mai multa sare (asta după gustul meu).
Ingrediente
500 g făină
500 g cartofi fierţi în coajă şi raşi fin
200 m apă călduţă
2 lg de ulei
1 linguriţă sare ( eu aş pune 2)
10 g drojdie uscată
Mod de preparare
Se cerne făina.
Într-un castron se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.
Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se obţine un aluat lipicios filme bei netflixen.
Se răstoarnă pe blatul pudrat cu făină şi se frămâtă cam 10 minute, adăugând câte puţină făină de câte ori este nevoie pentru a nu se lipi ballspiele kostenlos herunterladen.
Se pune aluatul frământat într-un bol uns cu ulei şi se acoperă cu folie.
Se lasă la crescut timp de o oră.
După ce timpul a expirat, se întinde pe masa înfăinată, se aplatizează cu degetele, după care se rulează şi i se dă forma rotundă sau de franzelă herunterladen.
Se pune într-o tavă pudrată cu făină şi se mai lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Se coace la 200 grade pentru 30-40 de minute Call of duty free full version german.
A doua zi se taie perfect în felii.
Poftă bună!