Sărmăluţe în varză dulce
- Timp preparare: Peste 3 ore
- Complexitate: Uşoară
- Buget: Ieftin
Cred că nu mai e niciun secret că îmi plac sarmalele le nebunie! De data asta am încercat o reţetă nouă….şi anume….am preferat să le împăturesc în foi de varză dulce.Puţină acreală au dat-o roşiile. Rezultatul….delicios!
Ingrediente
- 500 g carne tocată de porc
- 1 varză micuţă
- 2 cepe
- 2 carnăciori afumaţi
- 1 ceaşcă de orez
- sare
- piper măcinat şi boabe
- mărar uscat
- cimbru uscat
- 2 foi de dafin
- 1 conservă mică de roşii cubuleţe
- ulei
Mod de preparare
Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine şi se lasă la odihnit herunterladen.
Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la fiert cam 15 minute sau până observăm că putem desprinde cu uşurinţă frunzele herunterladen. Atenţie să nu se rupă! Cred că depinde şi de soiul verzei…
Se desfac frunze potrivite şi se împăturesc sarmăluţele. Ce rămâne din varză se toacă mărunt herunterladen.
Cealaltă ceapă se toacă şi ea, şi se căleşte în ulei împreună cu cârnăciorii tăiaţi rondele, pentru câteva minute. Se dă deoparte de pe foc şi se repartizează tocătura de varză, după care se aşează frumos sărmăluţele herunterladen. Deasupra se presară cimbru şi se pun crenguţe de mărar uscat, frunzele de dafin şi boabe de piper. Se acoperă cu apă şi se dau la cuptor,completând de câte ori este nevoie. Când sunt aproape gata, se adaugă roşiile cubuleţe şi se lasă apoi să scadă bine herunterladen.
Se servesc calde, cu mămăliguţă şi ardei iute!
Poftă bună!
Pentru gustul uşor acrişor, pentru cine preferă, se poate folosi borş combinat cu apă herunterladen.
Rocsy Ciobanu a zis:
Sarmalele cu varza sunt preferatele mele. Le-ai prezentat intr-un mod senzational. Felicitari!
22 septembrie 2013 , 22:17