Prăjitură cu brânză şi vişine
Ingrediente
- 500 g brânză de vacă
- 4 ouă
- 4 linguri cu griş
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 1 cană de zahăr
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 300 g vişine (fără sâmburi din compot sau congelate)
- 50 g ciocolată albă
- 250 ml frişcă lichidă
- esenţă de vanilie
- gem de vişine şi ciocolată albă pentru ornat
Mod de preparare
herunterladenSe separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu jumătate de cană de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.
Peste crema de gălbenuşuri se pune brânza, praful de budincă, esenţa, praful de copt, ciocolata mărunţită cu cuţitul, frişca bătută obţinută din 150 ml lichidă, apoi se încorporează spuma de albuşuri şi vişinele decongelate, sau dacă sunt din compot, scurse bine herunterladen.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziţia şi se dă totul la cuptor la foc mic pentru 1 oră.
Când e gata, se răceşte un pic, apoi se zdrobeşte cu furculiţa şi se pune compoziţia în forme individuale, se tasează bine, apoi se răstoarnă şi se ornează fiecare în parte cu restul de frişcă bătută, gem de vişine şi ciocolată albă herunterladen.
Poftă bună!
Rocsy Ciobanu a zis:
Madi faci niste preparate delicioase si foarte aratoase.Bravo!
16 martie 2013 , 19:58
Madi a zis:
Rocsy, iti multumesc frumos. Te pup!
17 martie 2013 , 12:18