Tartă cu ciocolată
Am tot văzut în ultima vreme reţete de tarte cu ciocolată acre mi-au atras atenţia. Nu am pregătit niciodată desertul acesta…..până aseară. Azi l-am degustat şi mi-a plăcut foooarte tare. O să încerc şi să combin ciocolata cu alte arome.
Ingrediente
Blat:
- 300 g făină
- 1 ou
- 100 g margarină sau unt
- 6 linguri apă
- esenţă de vanilie
- 80 - 100 g zahăr pudră vanilat
Crema:
- 500 ml frişcă lichidă
- 400 g ciocolată (300 g amăruie şi 100 g cu lapte)
- 1/2 fiolă esenţă de rom
- 1 linguriţă cacao
- 1 si 1/2 pliculeţe de gelatină
Mod de preparare
Se prepară aluatul pentru blat: se topeşte grăsimea până devine cremoasă, apoi se amestecă cu făina cernută, oul bătut, esenţa, zahărul pudră şi apa prison break herunterladen. Se frământă un aluat , iar daca este prea lipicios se mai adaugă puţină făină. Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se pune în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt, apoi se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se dă la cuptorul încins până se rumeneşte uşor herunterladen.
Pentru cremă punem frişca lichidă într-un vas, apoi adăugăm ciocolata, cacaoa desfăcută în puţină frişcă lichidă şi esenţa şi punem la foc mic amestecând continuu până ce totul devine omogen rtl xl app downloaden op samsung tv.
Gelatina se pune la hidratat în puţină apă rece, apoi se pune la foc mic să se dizolve, insă fără să fiarbă. Se încorporează uşor răcită în crema de ciocolată şi se dă puţin la rece image editing program online for free.
Se toarnă crema călduţă peste blatul răct şi se dă tarta la rece. Se taie a doua zi.
Poftă bună!
miremirc a zis:
Este fooarte buna ! 🙂
8 februarie 2013 , 22:11
Simona a zis:
Ce bunatate!!! Sa faci tu asa bunatate si sa nu ma anunti?! 🙂
Pupici
25 februarie 2013 , 23:16