Sărmăluţe fierte cu vin
- Timp preparare: Peste 3 ore
- Complexitate: Uşoară
- Buget: Mediu
Sărmăluţele îmi pla la nebunie. De porc, amestec, de pui, în frunze de viţă sau de varză….oricum ar fi pregătite sunt pe gustul meu. Răsfoind în ultima vreme numere mai vechi ale unor reviste culinare, am găsit reţete de sărmăluţe fierte cu vin. Şi mi-am propus să încerc şi eu. Au ieşit foarte bune şi cu siguranţă de-acum încolo numai aşa le voi pregăti.
Ingrediente
- 1 kg carne tocată de porc
- varză murată
- 1 ceapă mare
- slănină afumată
- orez
- piper
- cimbru
- mărar uscat
- pastă de tomate
- 2 căni cu vin alb
Mod de preparare
Se pregăteşte mplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine herunterladen. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză.
Se taie foi potrivite care se ţin în apă rece pentru 15 minute. Se scurg, apoi se formează sărmăluţele herunterladen.
Se pun într-un vas de cuptor împreună cu slăninuţa afumată, se presară cimbru şi mărar uscat şi se adaugă apă cât să le acopere şi se dau la foc potrivit google play for free. După ce au început să fiarbă se pune şi o cană cu vin.
Când sunt aproape gata se amestecă pasta de tomate cu restul de vin şi se toarnă peste sărmăluţe herunterladen. Se lasă să scadă bine.
Se servesc neapărat cu mămăliguţă şi ardei iute, eventual smântână.
Poftă bună!