Prăjitură cu nucă
Are la bază reţeta prăjiturii „Chinezoaica” doar că eu nu i-am mai pus glazura de ciocolată, ci am presărat peste crema de gălbenuşuri nişte nucă prăjită şi măcinată şi a rezultat un start subţirel de bezea delicioasă.
Ingrediente
Blat:
- 6 albuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 100 g nucă prăjită şi măcinată
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 1 lingură de cacao
- 100 g făină
- 1 fiolă esenţă de rom
Bezea:
- 6 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 100 g nucă prăjită şi măcinată
Mod de preparare
Pentru blat se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi se dau deoparte.
Untul se spumează cu zahărul, esenţa de vanilie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaoa şi nuca măcinată download happymod kostenlos. Se amestecă totul foarte bine. Se adaugă şi spuma de albuşuri şi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace cam 20 de minute mydrive connecten windows.
Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie şi se întinde crema peste blatul fierbinte, se presară nuca măcinată şi se dă tava din nou la cuptor pentru 10-15 minute, din care ultimele 5 minute se coace cu uşa cuptorului deschisă gimp tutorial german download for free. După timpul de coacere se stinge focul şi se lasă tava în cuptor până se răceşte complet.
Poftă bună!