Amandine
Sunt prăjiturile mele preferate de la cofetărie. E a doua oară când le pregătesc. Sper să le placă musafirilor mei.
Ingrediente
Blat:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu apă rece
- 2 linguri cu vârf cu cacao
- 8 linguri cu făină
- esenţă de rom
Crema:
- 300 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri cu vârf cu cacao
- 1 pliculeţ de ness
- esenţă de rom
Sirop:
- 400 ml apă
- 150 g zahăr
- puţină zeamă de lămâie
- esenţă de rom
Glazura:
- 150 g ciocolată cu lapte
- 120 ml frişcă lichidă
- 50 g unt
Mod de preparare
Se prepară blatul: se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom şi făina cernută cu cacaoa herunterladen. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 30 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii advanced ip scanner for free. Se dă la răcit.
Crema: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră. Se adaugă cacaoa, nessul şi esenţa picatură cu picătură ca să nu se taie crema word pad herunterladen. Se dă la rece.
Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă şi se lasă la foc mic să se dizolve. Apoi se adaugă zeama de lămâie şi esenţa de rom şi se dă siropul la răcit problemen meten firefox.
Glazura: se topesc ciocolata şi untul în frişca lichidă la foc mic până se obţine o cremă.
Asamblare: blatul răcit se taie în două pe lung herunterladen. Se însiropează bine. Între cele două foi se pune toată crema. Se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în pătrăţele şi fiecare în parte se glazurează msvcp110.dll download kostenlos. Se servesc a doua zi.
Poftă bună!
Mare Maria a zis:
De cand am fost insarcinata cu Danut (acum 15 ani) iubirea mea fata de amandine nu s-a evaporat. Le iubesc neconditionat. Mersi de reteta, am sa o fac si eu. Pupici:x
20 noiembrie 2011 , 15:21
Madi a zis:
Maria ….ma bucur ca iti plac. Daca am 100 de prajituri in fata…..tot amandinele le-as alege. Sa incerci reteta. Sigur o sa fii incantata. Doar ca glazura e diferita, nu e de fondant. Nici n-am incercat pana acum sa fac.
20 noiembrie 2011 , 21:19
Cristina a zis:
Cat de mult imi plac si nu apuc sa le fac niciodata… felicitari, arata minunat!
24 noiembrie 2011 , 10:50
Madi a zis:
Cristina….mulţumesc. Mă bucur că îţi plac.
24 noiembrie 2011 , 20:24
claudia a zis:
buna arata f bine amandina
este si preferata mea
in legatura cu glazura din fondant e un pic mai mult de munca la ea decat galzura preparata de tine ! bafta in continuare
24 februarie 2012 , 21:46
Madi a zis:
Claudia….aşa este. La glazura de fondant e mai mult de munca un pic. Recunosc ca nu am făcut decât o singură data fondant, dar nu am fost aşa încântată de cum a ieşit. Mi-am propus sa mai încerc.Mă bucur că am mai cunoscut un fan amandine.
25 februarie 2012 , 14:46
Gabriela Gitoi a zis:
Am facut si eu acum 2 zile, un pic diferit am facut crema, am pus unt si ciocolata topita + niste cacaco si zahar pudra. Am facut si fondant pt prima oara in viata mea, si a iesit bine, mi-a dat putin de furca dar intr-un final mi-a reusit! in curand o sa postez reteta pe blog, ca tare imi place cum mi-au iesit! sunt super delicioase, nici nu se compara cu cele de la cofetarie!
O sa notez si reteta ta 😉
13 aprilie 2013 , 20:07
Maria Pop a zis:
Arata foarte bine , o sa le incerc si eu, multumim pentu reteta
3 noiembrie 2013 , 01:24