Diplomat cu portocale
Ingrediente
- 250 ml frişcă lichidă
- 300 ml lapte condensat
- 150 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 100 ml zahăr
- esenţă de vanilie
- 4 pliculeţe gelatină
- zeama de la 2 portocale
- coaja de la 1 portocală
- colorant alimentar roşu şi galben
Mod de preparare
Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amestecă bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia şi gelatina hidratată în 150 ml apă rece şi apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut herunterladen.
Se împarte compoziţia în două. Una se lasă albă, cealaltă se amestecă cu zeama şi coaja de portocale şi cu colorant cât să obţinem intensitatea culorii dorite adobe reader schriftpaket herunterladen.
Se tapetează un vas de 20 cm diametru cu folie de plastic şi se toarnă ambele compoziţii, dar fără să se agite vasul prea tare. Se dă la rece până se leagă compoziţia, apoi se pune pe un platou şi se ornează după imaginaţie kik herunterladen kostenlos.
Poftă bună!
corina a zis:
Ce simplu si de efect e! Minunat Madi! Unde mai pui ca-mi place portocaliul si verdele?:) Pup
23 septembrie 2011 , 18:00
Madi a zis:
Corina….mulţumesc. Mă bucur ca îţi place….
23 septembrie 2011 , 19:01